Történetek

Munkáltatók történetei

Esetismertetés megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatosan - Eset 1

2018.08.03. Tovább

Napjainkra – részben a munkáltató által igénybe vehető kedvezmények rendszere, részben a kialakuló nagymértékű munkaerőhiány következtében – felértékelődik a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának kérdése. A foglalkoztatás kedvező a munkáltatók mellett az érintett munkavállalók és családtagjaik számára is (egzisztenciális kérdés, önbizalom helyreállítása, hasznosság érzése, stb.). A következő esetek azt kívánják bemutatni, milyen nagymértékben múlhat az egyes munkavállalók foglalkoztathatósága egy adott munkahely adott munkakörében a munkáltató képviselője, a munkahelyi közösség hozzáállásán.

Esetismertetés megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatosan - Eset 2

2018.08.03. Tovább

Kereskedelmi üzletlánc pénztáros munkakörben dolgozó 52 éves nő dolgozójának áruházvezetője telefonon megkeresett, hogy a 8 órás munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló „furcsán kezdett viselkedni”.

Esetismertetések megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatosan - Eset 3

2018.08.03. Tovább

34 éves nőbeteg, akinek második gyermeke születése után diagnosztizálták deréktáji porckorong sérvét. Édesanyjának és egyik testvérének is van hasonló betegsége. Szakeladóként dolgozik egy szupermarketben több, mint 10 éve. Hozzám hosszú táppénzes állományát követően került soron kívüli munkaköri alkalmassági orvosi vizsgálatra.